Polermedel är speciella

Att mekaniskt polera med hjälp av en duk, borste eller dylikt är fullt möjligt. Man kan bara tänka på hur man polerar glas eller bestick inför en bjudning. Men så minns man kanske att det ofta används något extra som ångan från utandningsluften eller lite väta på duken. Det där lilla extra som löser upp smuts och gör att poleringen går bättre.

 Lite så är det också när man ska polera något i en större skala, även om det sällan är utandningsluften eller lite vatten som används. Istället finns det en mängd olika polermedel som man kan lägga till i ekvationen. De gör att arbetet går snabbare och resultatet blir bättre.

 

Slipa eller putsa

När man använder sig av polermedel är det viktigt att man väljer rätt sort. För det finns en mängd olika medel som också har olika typer av användningsområden. Blir det fel så kan det ställa till stora problem, som kan vara svåra att åtgärda. 

Slipmedel är ett medel som har ganska stora och vassa korn. Använder man sig av det så är det för att man ska avlägsna både ytskikt och smuts som finns på ytan. Det är därför mycket illa ifall man blandar ihop det med ett medel som ska användas för att bara blanka upp en yta, det vill säga en polering.

 

 

Blankt som en spegel

De typer av polermedel som används finns inom ett ganska brett spektrum beroende på önskad glans. Men det handlar också om vilken typ av material som man ska polera. För bästa resultat är det klokt att välja rätt medel, även om det i slutändan ser ut som om man har polerat bort allt medel som man tidigare tillsatt. Ytan kommer ändå ha kvar spår av medlet som kan finnas kvar ett bra tag. På det sättet är polermedlet ett skydd som är smutsavvisande och glansigt.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *