Planering, funktionella möbler och väggdekor är användbart när det är dags att inreda rum till barn

01 juli 2021 Cecilia Olsson

Inredning till barnrum är något det finns ofantliga mängder av. Det finns ett behov av att ge barnet allt det behöver och önskar, något som syns tydligt i det breda utbudet av inredning, leksaker och övriga produkter till barn. När det är dags att inreda ett nytt eller uppdatera ett befintligt barnrum så är det bra att ha i åtanke att rummet ska passa både till lek och vila. För att barnet ska trivas extra bra kan det vara viktigt att ta in sådant som stämmer med barnets personlighet, till exempel ett favoritdjur, en omtyckt seriefigur eller ett stort intresse.

Ha en tanke med inredningen

När ett barnrum ska inredas kan det vara bra att ha en plan för att det ska kunna bli både funktionell och mysigt. Det mest grundläggande är såklart möblerna i rummet. Rummet bör inte ”övermöbleras” så att det inte finns plats för barnet att leka, men det får gärna finnas ytor där barnet kan rita och pyssla, det bör även finnas bra förvaring, en bekväm plats för sagostunder och såklart en skön säng där barnet kan få god sömn.

Även belysningen är något som är värt att lägga lite tid och pengar på. Det är bra med allmänbelysning i form av en taklampa som lyser upp stora delar av rummet kompletterad av läslampa och lite mysbelysning (till exempel i form av bordslampor och ljusslingor). 

Tillför det lilla extra till rummet

Det är som sagt ofta uppskattat om rummet även kan spegla barnets personlighet och intressen. Ett enkelt sätt att ta in det i inredningen är genom väggdekorationer. Det finns mängder av söta och häftiga motiv som gör sig perfekt på väggar i barnrum. Det kan ta in färg och liv i rummet samtidigt som det blir något barnet uppskattar. Hos Sohu-shop finns ett brett utbud av väggdekorer för barn i olika åldrar och för olika smaker.

Fler nyheter