Lös lager och transporter med 3PL

08 februari 2022 jonas olsson

editorial

Du ska inte ha för höga krav på dig som egenföretagare. Åtminstone inte i början när du är ny. Särskilt inte om dina affärer går ut på att sälja produkter som ska levereras till beställande kunder. Många inleder sin företagsresa hemma i vardagsrummet eller på sin höjd på ett väldigt litet och trångt kontor. Du har inte möjlighet att förvara alla varor och produkter du ska sälja i samma lokal. Då skulle du själv inte få plats. Då kan det vara läge att aktivera 3PL.

3PL är en förkortning av “tredjepartslogistik” och är precis vad det låter som. Det innebär att din logistik förvaras hos en tredje part. Många företag använder sig av en sådan lösning. I synnerhet onlinebutiker som säljer produkter som ska skickas vidare till kunden. De har ofta inga egna lager, utan låter en tredje part sköta förvaringen. I många fall går det även att arrangera så att din 3PL-partner även organiserar själva transporterna.

 

3PL

 

Trygg och bekväm förvaring

Det här må vara en lösning som kanske framför allt attraherar nya företag som inte har resurserna att sköta sin egen logistik och transport. Men faktum är att det är en minst lika populär lösning även för etablerade verksamheter. Bekvämligheten är en faktor som gör att många vill ha hjälp med förvaring och transport för att istället koncentrera sig på andra saker. Som till exempel produktutveckling, marknad eller kundservice.

Det går inte att förneka vilken trygghet det är att veta att ens lager sköts av någon som verkligen har koll. Det går som bekant åt mängder av resurser att själv förvalta ett lager och se till så att säkerheten är i ordning. Genom 3PL löser du inte bara förvaringen, du gör det på ett sätt som prioriterar säkerheten. Du kan gärna gå in på den här länken och läsa mer: https://www.hillmerslogistik.se/tjaenster#3pl.

Fler nyheter