Vågar man hoppas på en rejäl vinter?

Det är kanske svårt att föreställa sig att vintern kommer att vara en del av livet även i år. Vi är mitt i sommaren, även om man förvisso kan börja ana lite svala höstvindar.
Dock kommer vintern att komma – förr eller senare – och den får gärna bli rejäl när den väl dyker upp.

Den senaste vintern var som bekant en besvikelse. Befann man inte norrut så var det väl kanske under en ynklig vecka som man verkligen kunde njuta av snön. Ni vet, det var den där veckan som man skyndade sig ut med skidor, pulka och annat för att hinna med allt innan snön smälte bort.

Säkerligen var det en och annan pistmaskin som hopplöst stred mot plusgraderna ute vid friluftsområdet. Detta var som sagt en fajt som aldrig riktigt tog fart då det relativt ljumna vädret aldrig gav vintern en chans.

Så får man önska något till detta år, och början på nästa, så är det att temperaturen kryper ned en bit under nollstrecket på termometern. Sedan får den gärna hålla sig kvar där rätt länge. För vad är poängen med att bo såhär långt norrut i världen om det inte också blir lite rejäl kyla?

Då kan man hellre flytta söderut och njuta av varmare klimat året om samtidigt som man kan åka till alperna och få ordentlig vinter.

Nåja, det är som sagt nästan ett halvår kvar tills marken förhoppningsvis är vit. Tills dess gäller det att passa på och njuta av den tillvaro som vi har nu. Sommaren har som bekant varit rätt sval och då kan man passa på att göra en massa aktiviteter som genererar ordentligt med svett.
Det är trots allt utmärkt väder för att vandra och andra saker som annars är lite av en pina när solen gassar på under denna tiden på året.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *