Ukulelen är mer spännande än du tror

23 mars 2021 jonas olsson

Tänker du att en ukulele mest är ett roligt instrument som man inte kan göra så mycket med? Och tror du att det bara finns en enda sort? Helt fel. Eller ja, att det är ett roligt instrument ska kanske inte motsägas. Men att det bara finns en sort och att det inte går att göra något med, det stämmer inte. Det kan vara ett spännande instrument om man vill.

 

Vad finns det för ukuleler?

Det finns faktiskt många olika sorters ukuleler. Visste du till exempel att det finns sopranukulele, tenorukulele, barytonukulele och bas-ukulele? Och vad är allt det där, tänker du kanske nu. De olika sorterna har alltså olika storlekar och får lite olika klang. De är dessutom stämda på olika sätt. 

Det finns alltså olika ukuleler och det gör att man kan anpassa väldigt bra efter vad man ska göra. Så en ukulele behöver absolut inte vara ett instrument som man bara plinkar några ackord på hemma. De kan också användas till professionella evenemang. 

Sopranukulelen är den vanligaste, och den minsta, av ukulelesorterna. Det brukar finnas sopranukuleler i många olika färgglada varianter. Alltså helt perfekt för den som gillar färg. Kanske önskas en röd? Eller en med flaggmotiv på? Om man istället föredrar något lite mer neutralt så finns förstås det också. Till exempel kan man hitta ukuleler i trä, men också i svart och vitt. 

 

Var hittar man en ukulele? 

Om du är sugen på att skaffa dig en ukulele, och det är klart att du är, så kan man titta in på någon webbshop. Hittar man någon med ett bra utbud så kan man få en bra överblick över vad som finns. En webbshop som säljer ukuleler är www.danguitar.se. Där finns alla möjliga olika varianter av ukuleler, och även tillbehör, såsom axelband eller väskor för ukulelen.

Fler nyheter