Telelösningar har smarta funktioner

07 november 2019 patrick pettersson
Telelösningar har smarta funktioner

Telefoni är bland det som har förändrats mest på senare år. Det har också medfört stora förändringar i arbetslivet. Förr hade man växeltelefonister, och det var ett väldigt kopplande hit och dit, innan folk fick möjlighet att ringa själva. Det var också mycket dyrt att ringa, speciellt rikssamtal, men sedan dess har mycket blivit enklare. Numera har telelösningarna också många smarta funktioner, och det behövs knappast någon personal alls.

 

 

Dator och headset

 

Man behöver en dator och ett headset, sedan är man redo för det mesta. Man behöver en server, men den behöver inte ens finnas på plats, utan den kan också vara virtuell. Rings det många säljsamtal, kan man få statistik på dem, man kan spela in dem, och man kan få mycket information inom ramen för de nya telelösningarna. När telefonväxlarna kom, tyckte vi att de hade många finesser. Man kunde parkera samtal, och växeln blinkade när någon hade väntat på svar för länge. De finesserna var inget jämfört med dagens avancerade system, som ändå ser mycket enkla ut. Det finns inga stora boxar, inga trasslande kablar, inga tjocka bildskärmar och inte heller några tidsödande procedurer med band för back-up.

 

Spara informationen i molnet

En virtuell server är en server placerad någon annanstans, och då pratar man om molntjänster. Anlita ett seriöst företag, så får du all service och installation du behöver. Genom att ha servern i molnet är man garderad om datorn går sönder, hela företaget skulle brinna ner eller explodera. Molnet kommer man åt genom att logga in och det kan man göra från vilken dator som helst. Ingen information går till spillo. Man behöver inte låta back-up-band gå hela nätterna, som man gjorde förr. Inga disketter att hålla reda på längre. Man får dessutom fram mängder av statistik och kontrollfunktioner för företaget. Molntjänster är mycket populära och gör arbetet enklare.

Fler nyheter