Snabb hjälp med akuttandvård i Odenplan

30 maj 2022 Lily Hansen

editorial

Att gå till tandläkaren är väl sällan särskilt roligt. Att behöva gå dit på grund av ett akut problem med tänderna är ännu värre. Om man dessutom är bortrest och inte har en möjlighet att komma till sin ordinarie tandläkare gör inte det saken mycket bättre. 

Det hände Elin när hon var och hälsade på sin kompis i Stockholm. De hade varit ute tillsammans och handlat julklappar. Elin hade båda händerna fulla med kassar när hon halkade på en isfläck. Eftersom hennes händer var upptagna kunde hon inte hejda fallet. Hon ramlade rakt fram och slog framtänderna i en trottoarkant. 

Kassarna flög all världens väg, men det enda Elin var medveten om var dock hur ont det gjorde i tänderna. Kompisen blev förfärad och kastade sig fram för att hjälpa henne. Trots blodet såg hon att en bit av Elins ena framtand hade slagits loss. En sak var klar. Elin skulle behöva en tandläkare.

 

Akuttandvård odenplan

 

Tid hos tandläkaren redan samma dag

Turligt nog visste kompisen att man kunde få akuttandvård i Odenplan. Hon plockade upp mobiltelefonen, letade reda på https://www.tandlakare-adenjangenstal.se/behandlingar, och ringde dit. Receptionisten var mycket förstående. De kunde boka in akutfall med stor flexibilitet, så Elin fick en tid redan samma dag.

Väl hos tandläkaren fick Elin genomgå en noggrann undersökning. Tandbiten som hade lossnat kunde ersättas med ett kompositmaterial utan problem. Tandläkaren noterade också att tanden verkade ha ändrat läge och var lite lös. Som tur var verkade det dock inte beror på någon djup skada under tandköttet. Tandäkaren kunde räta upp den lösa tanden och fästa den med en tråd.

Efter besöket hos tandläkaren var Elin väldigt lättad. Nu behövde hon inte gå i flera dagar och oroa sig för sin skadade tand. Det var verkligen tur att hon hade fått komma in på akuttandvård så snabbt och få hjälp.

Fler nyheter