SMS-lån kan lösa akuta problem

02 februari 2020 Cecilia Olsson
SMS-lån kan lösa akuta problem

När man är i akut behov av pengar så kan ett sms-lån vara en bra lösning. Genom att ta ett sms-lån kan man få in pengarna på kontot redan nästa dag. Eftersom sms-lån är ett lån utan säkerhet så ligger räntan oftast mycket högre än på till exempel bolån och billån. Men betalar man av lånet i tid (oftast är avbetalningsperioden 30-90 dagar) så blir inte den summan speciellt hög och det kan vara värt för att kunna lösa sin akuta pengabrist.

Om man beslutat sig för att sms-lån är det bästa alternativet så är det bra att kolla upp olika långivare. Det kan vara både svårt och tidskrävande att söka på enstaka företag så då är det bra att det finns flera utmärkta tjänster på nätet som med hjälp av sökmotorer jämför de olika lånemöjligheterna. De går till så att man skriver in sina olika kriterier, det kan vara summa, återbetalningsperiod, ränta och/eller åldersgräns. Då får man snabbt upp de förslag som faller inom kriterierna och redan där har man sparat tid. Det man däremot bör lägga mycket tid på är att noga läsa igenom alla villkor och vad som gäller för varje enskilt lån, man ska vara extra noga med att läsa det finstilta. 

Man ska komma ihåg att det inte alltid är det lånet som ser billigast ut som är bäst. Läs noga igenom allt och räkna på vad som är mest lönsamt för just dig. Det är väldigt dumt att ta ett lån man egentligen inte har råd med för att man inte orkade lägga tiden på att läsa igenom villkoren. Man kan säga att totalkostnaden för smslånet visar hur mycket pengar du måste ha tillgängligt utöver själva lånesumman, medan den effektiva årsräntan visar hur illa det går om inte du har det.

Hos Vip Banks kan man jämföra olika sms lån från några av de största långivarna.

Fler nyheter