Skicka paket till USA

Det finns några saker man bör tänka på när man ska skicka paket till USA, och dem kan du läsa om här. Oavsett vad du skickar till USA så måste det finnas med ett tulldokument, det gäller även alla övriga länder som inte är med i EU. Viktigt är att alltid ha med värde på fakturan, för att underlätta för tullpersonalen som ska deklarera paketet. Det gäller för alla olika typer av paket, även om det är en julklapp, material för reklam eller en vara som ska reklameras.

Om värdet på det du skickar är högre än gränsbeloppet för vad som gäller för tull och momsen för import när de förs in i USA så måste dessa bli betalade. Vilka belopp som gäller varierar mellan olika länder.

När du ska fylla i tulldokumentet gör du det enklas på vår hemsida Billigtpaket.se. Du loggar helt enkelt in på din sida och går in på ditt konto. Där väljer du att fylla i tulldokument, och får fylla i information om vad det är i paketet du ska skicka. Har du flera paket som ska skickas ska du fylla i information om dem också. Kom ihåg att alltid dubbelkolla så att de uppgifter du lämnat om paketen eller paketet du ska skicka är korrekta. När du har kontrollerat detta är det bara att skriva ut dina tulldokument, och kom ihåg att alltid skriva ut dem i tre olika exemplar.

Ifall det skulle hända att ett paket skickas iväg utan tulldokument räknas det som att paketet är oförtullat. Detta innebär att paketet ses som smugglat vilket är olagligt och anses därför vara brottsligt. Var därför alltid mycket noga med att dokumenten är i ordning och ordentligt ifyllda. Skulle du behöva hjälp med detta kan du alltid kontakta vår hjälpsamma kundservice som vägleder dig genom processen.