Skicka paket – Lite vardaglig omsorg, billigt

Det är många av oss som inte har fått träffa nära och kära under det senaste halvåret. I dessa pandemiska tider har vi istället vant oss vid att kontakta varandra genom telefon och samtal över video. På så sätt har vi ändå lyckats vara delaktiga i varandras liv – även när det har varit fysiskt svårt att ses.

Sänd kärlek med posten

Kanske har detta också lett till att vi har fått tillfälle att komma närmare varandra – ironiskt nog. För är det inte så att vi har varit lite extra måna om att kontakta varandra och se om saker och ting står bra till? Kanske har vi valt att visa vår omsorg genom att till exempel skicka paket billigt till dem i vår familj eller i vår bekantskap som bor långt bort, och/eller kanske är extra utsatta i dessa svåra tider.

För även om det är trevligt att få meddelanden via telefonen så är det ändå något speciellt med att få ett paket. Det behöver inte ens vara något särskilt avancerat, utan kanske bara ett kort och ett exemplar av en rolig tidning. Sådana till synes små gester kan göra stor skillnad i våra liv.

Fråga därför dig själv när det var som du senast faktiskt skickade något till någon som du tycker om. Och: Nej, paket med saker du har sålt på en sajt för nätauktioner räknas inte riktigt in i detta.
Nice try!

Så fundera på vem du kan kontakta som du tror kan behöva lite glädje och uppmuntran i dessa tider. Det är trots allt slutet på sommaren – eller början på hösten, om du ser glaset som halvfullt – och vem blir inte glad för en värmande tröja?

Vem vet? Kanske är det du som snart får en gåva på posten när du minst anar det, från någon som du tycker om.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *