Ska ditt barn gå på förskola i Södermalm?

02 mars 2021 jonas olsson
Ska ditt barn gå på förskola i Södermalm?

Även om ditt barn ännu inte är redo att börja förskola, kan det vara läge att fundera på vilken förskola barnet ska gå på. När man ansöker om en plats på förskola hamnar man i kö från det datumet man ansöker. Kötiden räknas dock tidigast från när barnet fyller sex månader, så tidigare än så behöver man egentligen inte söka om det inte är för att man bara vill ha det gjort. 

Barn som är ett år eller äldre har rätt till plats på en förskola tre månader från att man har ansökt, men det finns ingen garanti för att man får plats på den förskola man har önskat. Därför kan det vara bra att se till att barnet faktiskt ställs i kö från sexmånadersdagen om man vill ha så bra chanser som möjligt att få plats på något av de alternativ man har valt. Om det är en mer eftertraktad förskola kan ju kön vara längre.

 

 

Kan man få ha barnet på förskola oavsett vilka tider man jobbar?

Stockholms stad har riktlinjer som anger när förskola ska kunna erbjudas. På vardagar från halv sju på morgonen till halv sju på kvällen ska förskolor hålla öppet. Däremot behöver förskolorna inte hålla öppet på julafton, midsommarafton eller nyårsafton, trots att dessa dagar egentligen inte är helgdagar de år då de infaller på vardagar. Om man har andra arbetstider är det dock inte kört. Det finns möjlighet till förskola på obekväm arbetstid också, men då finns bara ett fåtal alternativ.

På Stockholm stads hemsida kan man söka bland stadens alla förskolor. Man kan söka efter både fristående och kommunala förskolor, eller endast något av det. Det går även att filtrera resultaten på de olika stadsdelar man är intresserad av, så att man inte behöver se alla förskolor när man bara vill hitta en Förskola i Södermalm

Fler nyheter