Simrishamns bästa julbord

25 februari 2021 patrick pettersson

Det går inte att undgå att förstå att fisket är mycket viktigt i Simrishamn. Alla båtarna i hamnen och alla restauranger som serverar fisk, ger en påtaglig känsla av stolthet på orten. Simrishamn är också en mycket vacker ort där de mysiga gränderna, den vackra hamnen och sandstranden en bit bort lockar många turister under hela året. 

Men det är också väldigt många som vallfärdar till Simrishamn för att få smaka den goda fisken och övriga maten, som orten har att erbjuda.

 

Fisk och skaldjur

Sill, sill och åter sill är det som på många sätt genomsyrar alla orterna på Österlen. Det finns sillatallrik, sillamacka, sillahamburgare och sill i inläggningar av alla dess slag. Men det finns också en stor mängd annan fisk och skaldjur som är lätt att få tag i på Österlen. Speciellt populärt är det att köpa något under sommaren, men det är även stora besökarskaror som tar sig tid att besöka ett julbord i Simrishamn. En möjlighet att äta alla ortens delikatesser och även sådant som finns närproducerat eller som på annat sätt passar in vid högtiden.  

 

 

Smaker av närproducerat

Mat som är närproducerad är något speciellt. Ofta kan man få helt färska råvaror som går att tillaga och njuta av direkt. Men även om man får köpa något från hyllan som inte är färskt för dagen, så är det ändå något mycket speciellt att handla där något är producerat. Det gäller bröd, fisk, senap, kalkon eller något annat av alla de produkter som går att hitta i Österlens pärla Simrishamn. 

I många fall kan man välja att både äta och handla på samma ställe. Det gäller alla de små krypin med fiskrökerier och liknande som finns att hitta i Simrishamn. Oftast är det enda bekymret att hitta en sittplats, eftersom det är mycket populärt att besöka orten för maten.

Fler nyheter