Säg det med ett leende

16 maj 2020 patrick pettersson

Det är lätt att jämföra sig med alla vackra leenden som möter oss i vardagen. Eller rättare sagt de som tittar tillbaka på oss från reklamskyltar, modetidningar och internet. Vackra, vita, jämna tänder som formligen gnistrar. Man undrar lite sorgset varför man själv inte begåvats med dessa fina tandrader. Men faktum är att de flesta av oss inte har vita tänder. Dels för att vi dricker och äter saker som påverkar tänderna. Men mest för att de flesta tänder helt enkelt inte är kritvita. De flesta vita leenden är inte skapade av naturen utan fixade på annat sätt.

 

Alla kan få ett leende att skryta med

Först och främst är det en bra ide att börja med att få tänderna raka och i proportion till varandra. Tyvärr är tandställning fortfarande något som många förknippar med någon typ av tågräls i munnen. Något som förr hade en stor skäms-stämpel. Då var det bara töntar som hade tandställning. Vilket givetvis inte är sant. Idag finns osynliga tandställningar som limmas fast. Man träffar tandläkaren regelbundet i 10-12 veckors intervaller tills tänderna till slut är på rätt plats. När det är klart kan man sedan fortsätta att förfina sina tänder på lite olika vis.

 

För ett vitare leende

När man är nöjd med tandraden kan man på olika sätt göra sina tänder vitare. Ett sätt är att göra en tandblekning. Där ska man tänka på att tänder som är av plast, eller har fyllningar som gör att tanden har olika färger, kommer inte att blekas på samma sätt som  emaljen. Ett andra sätt är att sätta in porslinsfasader. Då får alla tänder samma vita nyans och leendet blir bländande. Så med tandställning, om det behövs, och porslinsfasader kan man få ett leende som är jämnt och som lyser vackert. Ett exempel hittar du här http://www.letandreglering.se/

Fler nyheter