Regler när du ska bygga ett nytt attefallshus

Idag ser man att attefallshus blir allt mer populära.

De kan användas till så mycket och verkligen bli ett bra komplement till bostadshuset. Om man inte har möjlighet eller vill bygga ut det befintliga huset kan man till exempel komplettera med en fristående byggnad i form av ett attefallshus. Idag finns mycket inspiration att hämta på nätet, om hur man kan utforma sitt attefallshus.

Man kan välja att till exempel bygga ett rum med sovloft med hela tre rum, kök och badrum. Attefallshuset får användas som självständig bostad vilket också gör att om man investerar i ett sådant hus och sedan inte har nytta av det kan man hyra ut det.

När man bestämt sig för att bygga ett attefallshus måste man också fundera hur man ska bygga det, om man ska göra det själv eller ta in hantverkare. Precis som ett vanligt hus kan man bygga attefallshuset från lösvirke, det tar lite mer tid men kan också bli lite billigare om man har kunskap nog att bygga själv och framförallt tid.

Det går också att ta in hantverkare för hela jobbet och få hjälp med att göra en ritning. Ett smidigare alternativ är att beställa attefallshuset i färdiga sektioner som levereras till platsen. Då kan man bygga upp huset själv och sedan ta hjälp av hantverkare  när det kommer till el och VVS. 

 

Innan man påbörjat bygget med sitt nya attefallshus är det viktigt att ta reda på om man får bygga på det tilltänkta platsen och om man behöver bygglov.

I många fall behövs inte bygglov om man bygger ett attefallshus upp till 30 kvadratmeter, något som utökades från 25 kvm i mars 2020. Men det är viktigt att ta reda på att det gäller just på tomten du ska bygga. Om du vill veta mer och ta reda på vilka regler som finns kring att bygga attefallshus kan du besöka 

https://hus-bloggaren.se/dessa-regler-galler-om-man-vill-bygga-ett-attefallshus/

Här har de samlat bra och matnyttig information. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *