Platseffektivt ljus med downlights

11 november 2021 patrick pettersson

editorial

Är du lång, det vill säga längre än genomsnittet, och har tröttnat på att slå huvudet i taklampan? Du behöver för övrigt inte ens vara särskilt lång. Det räcker att ha väldigt lågt i tak. Eller att ha väldigt lågt hängande lampor. Då kommer din panna att stöta i den där lampskärmen flera gånger om. Kanske lämna fula blåmärken. Folk kommer fråga om allt är bra hemma. Misstänka våld. Kanske vore det enklare om du bara installerade downlights.

Downlights? Vad är det för spännande uppfinning? Det ska du föra höra, för det här är väldigt användbar information för dig som är lång. Eller som har lågt i tak. Eller som har väldigt lågt hängande lampor. Hur som helst. Downlights är en sådan slags lampa som liksom integreras in i taket. Det ser nästan ut som ett hål i taket. I det hålet sitter lampan och lyser med ljus nedåt i rummet. Det är det som kallas för downlights.

image

Lampor som inte gör dig illa

Med downlights installerade i taket är den mer eller mindre omöjligt att slå huvudet i lamporna. De faller liksom inte lägre än själva taket. Förutom att risken att lamporna ska ge dig massa blåmärken i pannan minskar, så har även downlights flera andra fördelar. En sådan fördel är till exempel platseffektiviteten. Det kanske främst tilltalar dig som har lågt i tak. Eller väldigt höga möbler. Med downlights är det hur som helst ingen kollisionsrisk.

Visst har du blivit lite nyfiken på downlights efter att ha läst den här texten? Det är inte så svårt att förstå. Det är väldigt lockande med lampor som inte gör en illa. Lampor som inte får folk att fråga hur det egentligen står till där hemma. Om du vill veta mer om downlights och kanske titta på några alternativ, då kan du till exempel gå in på ledmegastore.se.

Fler nyheter