Ökat värde på bilen

21 juli 2020 Lily Hansen

Att utföra en bilservice innebär att man höjer värdet och prestandan på sin bil. En noga ifylld servicebok är ett försäljningsargument som många ser som en av de främsta tryggheterna vid ett bilköp. Anledningen är att man då vet att delar som ofta går sönder, eller skapar problem, är bytta och omskötta på rätt sätt. Men det är inte enbart en service som utförs vid en bilservice utan även en komplett genomgång av bilen för att se ifall man hittar ytterligare fel som kanske inte ens upptäckts vid en bilprovning.  

 

Säker och körbar

Vid en bilprovning gås bilen igenom för att man ska se att den inte medför någon typ av fara för föraren eller andra som rör sig på vägarna. Det innebär att det finns vissa regler som ska prickas av. Men en bil kan gå igenom även om den hamnar precis på gränsen eller om något problem finns som inte medför en risk för körsäkerheten. Bilservice i Hudiksvall ser över alla delar av bilen och upptäcker även de fel som snart kan bli ett problem om de inte åtgärdas. Det blir en mer komplett bild av bilens skick som också kan åtgärdas i samband med bilservicen.  

 

Stora och lilla

Beroende på hur långt bilen gått och vilket bilmärke det gäller, är det olika slags bilservice som ska utföras. Man brukar tala om den lilla eller stora bilservicen där olika delar ska bytas ut. Men på vissa bilar finns det även annat som behöver bytas ut med större mellanrum som exempelvis kamremmen. Anledningen till att man har vissa bestämda reparationer vid vissa miltal beror på att man under åren har sett skick på bilar och därefter kommit fram till en generell regel över när vissa delar behöver bytas ut. Ofta märker man inte detta som förare så därför är bilservicen en säkerhet för tryggare bilägande. 

 

Fler nyheter