Några av Sveriges främsta experter inom fasadtvätt hittar du i Malmö

Husets fasad har stor påverkan både på bostadens utseende men även dess välmående. Fasaden finns där för att skydda mot väder och vind, därför är det viktigt att den underhålls för att kunna erbjuda det bästa skyddet för ditt hem. En viktigt del i underhållet är fasadtvätt, något som kanske inte är helt självklart för alla men som har stor påverkan på fasadens funktion.

Ge din fasad ett ansiktslyft 

Tänk dig att du aldrig skulle putsa dina fönster, det skulle leda till att du en vacker dag inte skulle kunna se ut genom dem på grund av smuts och pollen. Tänk då även på att allt som fastnar på fönstren även fastnar på fasaden, plus lite till eftersom fasader inte har en lika blank yta som fönster. Därför är det viktigt att tvätta fasaden med jämna mellanrum om man vill att den ska se fin och fräsch ut. 

Se till så att fasaden kan ge det bästa möjliga skyddet

Något som är ännu viktigare att tvätta bort jämfört med smuts är så kallad påväxt, det kan vara exempelvis mögel, alger, lav och mossa. Sådan påväxt binder fukt till fasaden vilket som de allra flesta husägare vet är något väldigt negativt. För det är ju så att torrt virke aldrig ruttnar men virke som aldrig får chansen att torka gör det. En fuktig fasad kan med tiden leda till fuktskador och mögel som i sin tur innebär en dålig inomhusmiljö.

Proffs kan göra jobbet extra bra

Genom att ta hjälp med fasadtvätten kan du vara säker på att den blir grundligt och professionellt utförd. För den som är i behov av fasadtvätt i Malmö finns där Hustvättarna som är ett företag med expertkunskap inom rengöring av fasader och tak. Hustvättarna tvättar bort påväxt, föroreningar och smuts från olika sorters fasader såsom putsfasad, tegelfasad, plåtfasad och träfasad.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *