Moderna modeller av jeans

Ett plagg som har hållit sig genom alla tider och modets svängningar är jeansen. Jeans finns som skjortor, jackor, kappor, kepsar, hattar, stövlar, skor och i ursprungsmodellen nämligen byxor. Något som varit modernt i många år, men i lite annan form, är ripped jeans. Det vill säga jeans med revor eller hål. Ripped jeans är jeans som med mening behandlats så att de ser slitna och använda ut. Vissa ripped jeans har mönster där det blå i jeanstyget är bortnött och man endast ser det vita. En del ripped jeans har hål som är mer eller mindre stora. Det finns även vissa jeans där hela partier av byxan saknas, till exempel hela benen endast består av sömmarna på sidorna. Alla dessa jeans kallas ändå ripped jeans.  

 

 

Designerjeans

 

Tanken bakom ripped jeans är att skapa byxor som ser ut att ha varit med om mycket. Det gör också att ägaren verkar ha varit med om en hel del hårda utmaningar och därav skapar ripped jeans intrycket av att bäraren är lite tuffare än de som har hela jeans. Ripped jeans kommer från alla klädmärken och ripped jeans som kommer från ett designer-märke kan till och med vara dyrare än designerns jeans som är hela. Det beror inte enbart på att det är modernt just nu utan det är också en byxa som kräver mer bearbetning i och med revorna.

 

Jeans online

 

Med dagens teknik är det lätt att hitta de ripped jeans man söker via en hemsida som www.2trendy.se där flera märken finns representerade. Men ripped jeans finns inte bara i olika utförande och märken utan även i en mängd olika färger och former. Det finns också jackor med mera i samma stil som ripped jeans, så det blir ett set. Och är man ute efter mer bekvämlighet så finns även ripped jeans som stretch.