Måttanpassade walk-in closets erbjuder unika förvaringslösningar och oändliga designmöjligheter

08 juni 2021 Cecilia Olsson

En välplanerad och snygg walk-in closet är en riktig dröm för väldigt många. Att kunna stiga in i ett rum där alla plagg och accessoarer har en designerad plats känns inte enbart som en lyx, det kan även underlätta varje gång man ska välja en outfit. För att man ska kunna maximera utrymmet och få ut så mycket som möjligt av sin walk-in closet så kan en måttanpassad sådan vara det bästa alternativet. Men vad ska man tänka på när man planerar sin nya drömgarderob?

Optimera utrymmet för kläder och accessoarer 

Det absolut bästa med en walk-in closet är att man kan ha allt samlat på ett och samma ställe, från skor och plagg till smycken och huvudbonader. Det är dock så att innehållet i garderoben kan skilja sig väldigt mycket från person till person och det kan därför vara bra att se över vad man har mest av. Har man till exempel många skjortor, blusar och klänningar så behövs det mycket plats för dem att kunna hänga fint. Använder man däremot mer jeans och stickade plagg så kan det finnas större behov för hyllor eller lådor. 

Det finns vissa element som kan vara bra att räkna med i en walk-in closet för att den ska vara riktigt funktionell. Det handlar till exempel om skohyllor, klädstänger, små fack för mindre plagg såsom linnen och koftor, stora fack för plagg som man inte vill ska hänga framme, lådor för slipsar, underkläder, strumpor, smycken med mera, hatthängare samt utrymme för väskor och skärp. Utöver det är belysningen väldigt viktig och speglar är i princip ett måste att ha därinne.

Walk-in closets av hög kvalitet

Vill man ha hjälp att skapa sin drömgarderob så kan man vända sig till Garderobsform. De tillverkar måttanpassade walk-in closets som skräddarsys för varje kund. Garderobsforms designers arbetar flexibelt utifrån behov och önskningar präglade av ambitioner och fantasier.

Fler nyheter