Lär tillsammans med hästen på ridlektioner i Stockholm

20 december 2020 Lily Hansen

De flesta som går på ridlektioner i Stockholm gör det för att lära sig rida och att få tillgång till häst, ridbana och ridlärare. Men det finns även de som kommer till https://www.swartlingsridskola.se/ för att utvecklas tillsammans med sin häst. Med andra ord lektioner som är för både ryttare och häst.

Det kan vara för att man har en yngre häst som behöver läras upp. Eller kanske man vill komma längre i sitt ridande inom hoppning eller dressyr. Och även de som tävlar på hög nivå har tränare för att hålla sig på samma nivå och komma ännu högre.

 

Speciella grupper för hästägare

Om man har en egen häst som man vill träna tillsammans med på ridskolan så brukar man hamna i grupper med andra som också har egna hästar. Det är ofta för att man tränar på ett lite annat sätt jämfört med de som går på ridskola med ridskolans hästar. Träningen går ut på samspelet mellan ägaren och hästen istället för att bara lära eleven.

Ju högre nivå man kommer upp på med egen häst desto färre brukar vara med på ridlektionerna. De som är på riktigt hög nivå brukar till och med träna ensamma med en tränare. Allt för att få ut det mesta möjliga inom det område som man vill träna på. 

 

 

Vikten av respekt

Hästar är precis som människor där en del är lugna och trygga medan andra kan vara mer känsliga och ömtåliga. Därför får man som elev på en ridskola lära sig att man ska hålla avstånd och även vara tyst och försiktig i närheten av hästarna. Under ridlektioner är det ännu viktigare att visa respekt för dem som rider och deras hästar. Därför ska man aldrig slamra eller leka på läktaren. En häst som blir skrämd kan kasta av sin ryttare.  

Fler nyheter