Lädernålar och sytråd räddar hålen i kläderna

08 juli 2021 jonas olsson

Åh nej, inte igen. Nu har du återigen råkat riva upp ett hål i tröjan. Inte i vilken tröja som helst, det är dessutom din favorittröja. Hålet sitter uppe i armhålan. Varenda gång du rör på armarna kommer någon få se hålet. Det stör dig, såklart. Det är en utmaning att inte försöka pilla i det och göra det större. Det är dock en ännu större utmaning att hitta någon som kan laga hålet med nål och tråd.  

Det spelar ingen roll att du har sytråd hemma i skrivbordslådan om du ändå inte vet hur du ska använda den. Nu är det bara att ringa in förstärkning. Dina föräldrar av den äldre skolan vet såklart hur sytråden ska hanteras. Du ringer, och tio minuter senare står mamma i hallen med nål och sytråd. Det senare hade hon förstås inte behövt ta med. Du hade ju sytråd hemma, problemet var bara att du inte vet hur du ska använda den. 

 

 

Sytråd för alla textiler

Din mamma behöver inte många minuter för att rädda situationen. Hon har hanterat sytråd förr, det märks. Det är inte första gången hon har behövt rycka in för att rädda dina kläder. Det är såklart ekonomiskt att laga dem istället för att köpa nya så fort du får ett litet hål. Men ännu bättre hade det kanske varit om hon istället lärt dig att använda nål och sytråd så att du hade kunnat ta hand om situationen själv.  

Kanske till och med lädernålar så du hade kunnat laga dina läderväskor också. Men det är klart. Att behöva rycka ut med sytrådsakuten får väl din mamma också att känna sig behövd. Och det kan vara värt ganska mycket. Du kanske ska fejka att du inte vet du hur du ska använda sytråd i framtiden, även om du skulle lära dig. För hennes skull. 

Fler nyheter