Låt ditt leende förbättra världen

När denna pandemi väl kommer att vara över så kommer vi för evigt ha blivit påverkade av dess effekter. Förhoppningsvis till det bättre. Kanske kommer vi att få se ett varmare samhälle framöver – ett där vi tar hand om varandra och vår omgivning på ett sätt som vi inte gjorde tidigare.
För visst är det fenomenalt att vi kan få medicinsk vård när vi behöver det akut. Samtidigt finns det en mellanmänsklig omtanke som vi kanske delvis har mist. Visst är vi omtänksamma i grunden, samtidigt har kanske den så kallade statsindividualismen gjort att vi inte riktigt ser varandra på samma sätt som tidigare. Att räcka ut handen till en medmänniska som behöver hjälp är något som skapar ett varmare samhälle.
En dag är det nämligen kanske vi själva som sitter där och är i behov av någon annans hjälp.

Det handlar främst om att vi ska se varandra igen. Det är lätt att bli alldeles uppsnurrad i sin vardag och bara skynda på – skynda på förbi varandra. Man har liksom inte tid till att uppmärksamma andra människor. Det finns ju dessutom trots allt ett system som man betalar för ska ta hand om allt “sådant där”. 

Visst är det fint att vi har det så – alltså att vi har ett system som hjälper människor i behov. Ta bara Libra Assistans; https://www.libraassistans.se/personlig-assistans-ludvika/ som erbjuder omtanke och professionalitet till sina brukare. Samtidigt så kommer man långt i ett samhälle med lite gammal hederlig amatörmässig empati. Om inte annat så gör det proffsens liv lite enklare.

Ibland kan det faktiskt bara räcka med att man ler och hälsar på en människa som man möter på gatan. Att bara bekräfta varandras existens är sådant som kan få ett mulet hjärta att klarna lite.
En blick och ett leende kan faktiskt förändra våra dagar till det bättre.