Köp lastpallar som passar för din frakt

30 mars 2021 Lily Hansen

Lastpallar är en slags emballage som är lätt och säkert att frakta. Det är till och med så att det finns en stor marknad gällande frakt och lagring, där man har utgått från standardmåtten inom pallar. Lastbilar, pallställage, truckar och till och med containers håller oftast mått som gör att det ryms så många pallar som möjligt. Men ibland kan man som företag behöva andra mått för att kunna frakta gods och material så bra som möjligt. Då går det att beställa skräddarsydda pallar från företag som http://www.pallinvest.se/.

 

Platt eller med sidor

För att kunna hålla material på plats så finns det pallkragar att fästa på pallarna. Många känner igen pallkragar eftersom de också ofta används för att göra odlingslådor för kryddväxter och grönsaker. Pallkragarna har blivit så populära att de numera går att köpa nya hos byggmarknader och i plantskolor. 

Men ursprunget är som kanter i valfri höjd som fästs på en lastpall. Även där går det att köpa pallkragar som passar för den typ av pall som man önskar sätta kant på. Det kan vara såväl mindre som större pallar som får sin välbehövliga hjälp att hålla saker och ting på plats.  

 

Rejäla pallar som håller länge

Eftersom lastpallar går att återanvända så finns det också en andrahandsmarknad för dem. Mest betalt får du för de rejäla EUR-pallarna som är mycket stabilt skapade. Men även för de enklare pallarna finns det intresserade köpare. De kan användas till en lättare och enklare frakt. Eller så hamnar de på sin slutdestination som brännvirke i en kamin någonstans. 

Så vill du få tag i billig ved så kan du leta efter lastpallar som ska kastas eller som säljs för en mycket billig peng. Som enklare pallar finns det plastpallar och till och med de pallar som är skapade av pressad wellpapp. 

Fler nyheter