Kartongförslutare – en viktigt pusselbit inom logistiken

10 november 2022 Staffan Ehrlin

editorial

Kartongförslutare – en viktigt pusselbit inom logistiken

Sysslar ditt företag med postorder där du måste skicka dina varor antingen till andra företag eller till privatpersoner? Om så är fallet vet du att förpackningen är oerhört viktig av flera skäl. Innehållet måste skyddas från skador under transporten, men det måste också vara presentabelt när det når sin destination. Du kanske använder kartonger och förseglar dem med packtejp, eller så använder du plastbehållare som måste förseglas ordentligt.

Det är så klart viktigt att allting förpackas på ett sätt som även optimerar hur mycket du kan last på varje lastbil. Detta är logistik- och förpackningsvärlden, och det är en värld som ditt företag måste förstå för att förbli konkurrenskraftigt. Det finns pengar att spara genom att förpacka på rätt sätt, vilket är ett ypperligt argument, men det handlar också om att spara på miljö. Färre transporter är bättre för miljön helt enkelt

kartongförslutare

Om du inte är bekant med termen hänvisar logistik till planering och genomförande av alla aspekter av transport och lagerhållning. Med andra ord är det allt som krävs för att få din produkt från punkt A till punkt B. Detta omfattar naturligtvis förpackningarna, men också saker som ruttplanering och leveransoptimering.

Olike typer av förpackning

Det är viktigt att förstå att det finns olika typer av förpackningar, var och en med sina egna styrkor och svagheter. Kartong är ett klassiskt material som är starkt och relativt billigt, men det är inte alltid det bästa valet. Plast kan är dyrare, men är ofta ett bättre val för ömtåliga föremål. Det finns också olika typer av förseglare beroende på vilken typ av behållare du använder

Kartongförseglare är maskiner som stänger och förseglar toppen på en kartong. De kan vara antingen halvautomatiska eller helautomatiska, och de använder antingen lim, tejp eller häftklamrar. Om du känner att du skulle vara i behov av kartongförslutare kan jag rekommendera att vända dig till ett företag som är specialister inom området.

Fler nyheter