Kaffe och bulle på ett bageri i Huddinge

23 mars 2022 patrick pettersson

editorial

Det är de små sakerna som betyder någonting i livet. Som till exempel en kaffe och kanelbulle. Det kan pågå krig, svält och naturkatastrofer i världen. Ens partner kanske har lämnat dig med den där kollegan från jobbet hen sade att du inte behövde oroa dig över. Du har blivit av med jobbet och behövt ta fem steg tillbaka i karriären. Då är det kanske inte mycket som gör en glad. Förutom den där fikan. Den lyser upp tillvaron när det är som mörkast.

Allra mest lyser den upp när det kommer direkt från ett konditori. Ditt lokala Bageri i Huddinge kanske har blivit din favorit. Samma bageri eller konditori där personerna bakom kassan nu börjar känna igen dig när du dyker upp. De kanske till och med har börjat fråga dig om det får lov att vara “det vanliga”. Då känner du dig varm på insidan. Här är åtminstone någon som bryr sig om dig. 

 

Konditori

 

En positiv konstant faktor

Så när allt annat är bokstavligt talat katastrof i livet är det ganska skönt att landa inne på ett konditori. Få koppla av och koppla bort allting som sker utanför dörrarna till entrén. Här inne är det bara din kaffe och din kanelbulle som gäller. Det är det viktigaste i ditt liv här och nu. Så länge du har din konditorifika kan ditt ex få rymma med vem hen vill. Och det spelar ingen roll om du är arbetslös. 

På konditoriet har du inga bekymmer i världen. Det är en tillflyktsort som alltid är tillgänglig. Det är nog ganska bra att du stannar här en gång om dagen åtminstone. Det är en bra rutin. För den där kanelbullen, och inte minst det kompletterande kaffet, är viktigare än du tror. Kanske är det till och med den enda konstanta positiva faktorn som faktiskt finns i ditt liv. 

Fler nyheter