Jobba med blommor i Järfälla, i alla fall på prov

08 november 2022 Staffan Ehrlin

editorial

Jobba med blommor i Järfälla, i alla fall på prov

För mig var det länga lite höljt i ett dunkel vad en en florist faktiskt gör. Att sätta ihop blommor kan väl vem som helst göra. Bara att lägga ihop ett gäng och bina ihop dem så är det färdigt. Men det finns så mycket mer än så.

Jag fick nyligen chansen att jobba med en professionell florist och få en inblick i vad de gör. Här är några av de saker jag fick veta:

1. Florister måste kunna arbeta med alla olika typer av blommor.

2. De måste i alla typer av arrangemang.

3. Florister måste kunna arbeta med olika typer av människor.

4 De måste vara konstnärligt lagda för att få ihop former och färger

blommor

Designa och skapa blomsterarrangemang

En florist är en person som designar, skapar och säljer blomsterarrangemang. Även om du kanske tror att vem som helst kan sätta ihop en fin bukett blommor, krävs det faktiskt en hel del skicklighet för att vara en professionell florist. Och det är just skickligheten som gör en florist till en bra florist. De har förmågan att ta alla dessa olika element, som är inkluderade i vad vi försöker förmedla med en blombukett, och skapa något vackert av dem.

Även om du inte funderar på att bli florist, och bara vill veta mer om vad de gör, uppmanar jag dig att ta kontakt med en florist i ditt område. Du kanske blir överraskad jag ser hur mycket du tycker om att arrangera blommor! Vi var ett gäng från min nuvarande arbetsplats som bokade tid hos Kallhälls Blomsterhandel, en butik som sysslar med blommor i Järfälla, för en teambuilding aktivitet i samband med en afterwork. Vi fick där en liten inblick i yrket och fick bida ihop vår egen bukett. Det var väldigt uppskattat, både av oss som gjorde buketten och av de som fick den som gåva.

Fler nyheter