Inte bara femtonåringar kör moppe

29 juni 2020 Lily Hansen

Mopeden har de senaste åren åter blivit populär och körs inte längre endast av ungdomar i väntan på körkort. I stället är det nostalgiker i alla tänkbara åldrar som upptäckt fordonets alla fördelar och det finns gott om olika intresseföreningar för mopedister runt om i landet och i städerna. En moped går så där lagom fort och gör det enkelt och roligt att ta sig fram. Många väljer också att köpa äldre mopeder på olika begagnatsajter på internet eller på auktion. För vissa har det till och med blivit lite av en hobby att samla på sig gamla mopeder och återställa dem till originalskick.

 

Bra utbud av mopeddelar

Utbudet av reservdelar till mopeder har växt i takt med det ökade intresset för det lilla fordonet. Det finns flera bra sajter på nätet där man kan handla, köp billiga mopeddelar online här till exempel. Att få tag i mopeddelar till både nya och veteranmopeder brukar inte vara några problem och de flesta märken finns representerade. Det finns även olika intresseföreningar för äldre mopeder där man kan byta till sig mopeddelar. Till de lite äldre mopederna som Sachs, Puch, Crescent, Zundapp, Mustang och Monark MCB är det oftast mopeddelar som tändhatt, tändstift, avgaskrök, bakdrev eller bensinslang som eftersöks.

 

 

Välj helst originaldelar

Givetvis finns det även moderna mopeder och EU-scootrar. De vanligaste märkena är Vespa, Yamaha, Suzuki, Piaggio, Aprilia och Honda för att bara nämna några. Även till dessa fordon finns det gott om mopeddelar. Många väljer dessutom att styla sina cyklar lite extra för att göra dem mer personliga med exempelvis ängelögon och andra LED-ljus. Letar man mopeddelar ska man helst välja originaldelar även om det också finns bra kopior. Reparerar man sin moped med originaldelar behåller fordonet sitt värde och man får mer för den om man senare skulle vilja sälja den. 

Fler nyheter