Hitta rätt sorts glasrör för er verksamhet

30 maj 2022 jonas olsson

editorial

Man kan behöva glasrör och glasstavar till flera olika processer inom industrin. Därför har välsorterade glasverkstäder som levererar högklassigt glas de flesta glasrör ni kan tänkas behöva. Med dessa rör kan man övervaka processer inom industrin och i laboratorier på ett bra sätt, och de går bra att använda i många olika typer av produktion. Rören går också att använda till levande och elektriskt ljus. 

Glaset i rören har särskilda egenskaper som gör att du kan värmebehandla det om du vill. Detta gör man för att få fram en speciell form, om det finns önskemål om detta. Har du som kund önskemål om att de exempelvis ska levereras med borrade hål eller annan behandling som kantbearbetning, går det ofta också att få det ordnat. 

 

glasrör

 

Om glaset i glasrör och dess egenskaper 

Eftersom det glas som används i dessa glasrör är så kallat borosilikatglas, har det vissa speciella egenskaper. Förutom att glaset går att värmebehandla, kan det även användas till att jobba med kemikalier. Det är också väldigt temperaturtåligt, så du kan använda glaset i miljöer med upp till 255 graders temperaturväxling. 

Var noga när ni väljer leverantör av glasrör, så att ni hittar en erfaren tillverkare som använder godkända råvaror och som har certifieringar som visar att glaset är pålitligt att använda till de processer som ni har för avsikt att använda dem till. En modern glasverkstad har, förutom tillgång till den senaste tekniken, även tillgång till duktiga hantverkare som har gedigen erfarenhet av och kunskap om glas och alla dess egenskaper. 

Tveka inte att fråga om det är något ni undrar över när det är dags att beställa glas. Hur ser er  verksamhet ut och vilka krav har ni? Det kan vara viktigt att vara transparent inför leverantören så de med förtroende kan ta fram exakt de glasrör som ni behöver.

Fler nyheter