Handskar är snygga

12 juni 2020 william eriksson

Det är något extra med bilder från galatillställningar där damerna har långa handskar. Förr var handskar oftast av skinn, och det anses vara det finaste. Numera är de ofta av stretchnylon. Modet ändras, men handskar är snygga och känns exklusiva, speciellt vid stora festligheter med kungligheter och kändisar på röda mattan. Berömda personligheter som Marilyn Monroe och Jackie Kennedy bar handskar, och det var lite av stjärnstatus att ha dem. De ska vara långa. Aftonhandskarna går inte riktigt upp till armbågen, men operahandskarna är längre. Till fest fungerar inte korta handskar. Allt enligt tradition och gammal sedvänja när det gäller fest och stil.

 

Bilhandskar

När vi talar om bilhandskar, är det naturligtvis korta handskar det gäller. Även dessa är ofta i skinn eller mocka, och de är tunna och eleganta. De värmer lite om man ska ta i en kall bilratt, och de är också en snygg modeaccessoar. Så damhandskar kan ha olika utseende, beroende på när de används.

Är man intresserad av stil och mode, kan man söka på temat vett och etikett, så får man reda på vilka olika sociala regler som finns, till exempel för handskar. Man tar av sig handskarna när man äter, och då har man handskarna i knät, brukar nämnas som exempel. Om man hälsar tar man av högerhandsken, annars ber man om ursäkt för att man behåller den på.

 

 

Var köper man dem idag?

Vill man köpa kvalitetshandskar, går man in i en speciell handskaffär. Det finns inte så många numera, men det är där yrkesskickligheten finns och kunskapen om olika material. Då kan man passa på och fråga om hur man bäst sköter om sina handskar. Ska handskarna värma, bör de vara lite större och inte sitta för tätt inpå fingrarna. Då får det får plats lite isolerande luft i handskarna. Handskar står för elegans och stil.

Fler nyheter