Glöm inte att gas är ett alternativ till el

02 oktober 2019 jonas olsson
Glöm inte att gas är ett alternativ till el

Gas kanske inte är det första man tänker på som alternativ till el men det är faktiskt ett riktigt bra alternativ. I Sverige används inte gas så mycket som i andra länder. I exempelvis Spanien används gas till spisar och ugnar men även till uppvärmning av hus och vatten. I Stockholm finns det fortfarande stadsnät så gasservice Stockholm är inga problem. Framför allt är gas uppskattat som alternativ när det kommer till spisar. Är du fastighetsägare kan det vara en bra idé att gå över till gasspisar i din fastighet.

 

När du ska byta till gasspisar

Det är bra att se till att anlita ett företag som har erfarenhet. Gas är säkert men som allt annat behöver man ha respekt. När du ska välja spisar ska du satsa på kvalité och då ska du rådgöra med kunniga om detta. Dessutom så behöver man tänka på att de behöver service och ibland bytas ut. Då är det bra att ha en helhetsleverantör. Dessutom slipper du själv hålla koll på när det är dags. Du får också hjälp med installationerna och eventuella omdragningar av gasledningar.

 

 

Varför gasspisar?

Förutom att det är kostnadseffektivt finns det andra fördelar. Det finns en anledning till varför proffskockarna föredrar gas framför el. Det går snabbt att exempelvis koka upp vatten och du sparar energi. Dessutom när man ska göra en fin köttbit får du den perfekta stekytan. Wokar blir garanterat bättre och du slipper koka sönder grönsakerna. För dig som privatperson behöver du såklart inte vara uppkopplad på ett stadsnät utan du kan köpa gas på tub. Idag finns det många ställen där du kan både köpa nya tuber eller fylla på dem. Precis som för en fastighetsägare så gäller det att satsa på kvalité på spisen. En bra gasspis håller länge och är säker att hantera. 

Fler nyheter