En spännande klockbutik i Stockholm

31 januari 2021 Lily Hansen

Är du en person som begeistras av gamla och vackra saker och som fascineras av antika detaljer med en historia? Brukar du besöka antikhandlaren med jämna mellanrum för att se vad han har fått in i butiken? Då är du säkerligen minst lika begeistrad i gamla klockor och urverk.

Har du någon gång besökt en riktigt gammal klockbutik? Att kliva in i ett mörkt och murrigt rum där hundratals klockor tickar och går är en sagolik upplevelse. Om du någon gång får chansen ska du genast ta den, för det blir en upplevelse för livet. Och då talar vi alltså om en gammal anrik klockbutik med stil och tradition, inte något nytt som slagit upp för säsongen.

 

Gamla, renoverade klockor till salu

Skulle du kunna tänka dig att köpa en gammal och vacker klocka som du finner i denna anrika klockbutik? Om klockmakaren kan berätta en sagolik berättelse om klockans ursprung, en saga om varifrån klockan kommer, hur den har rest över världen och betytt mycket för folk i flera generationer. Skulle du våga köpa den då? Kanske skulle du rent av älska att köpa den då?

 

Det var en gång

Det berättas om hur dvärgarnas kung förälskade sig i en förtrollad älva. Hon hade förhäxats och var större delen av dagen förvandlad till ett får. Endast vid varje halvtimme förvandlades hon till sitt sanna, vackra älv-jag. En antik klocka med unikt hantverk visar med vackra, snidade träfigurer hur dvärgkungen och älvprinsessan drömmer om varandra på avstånd. 

Kanske finner du inte en antik och magisk klocka innehållande både en älva och en dvärgkung men du finner hundratals andra vackra klockor med sin egen historia om du besöker en anrik klockbutik i stockholm. Om du inte känner till var en sådan klockbutik finns så kan du enkelt söka via nätet och finna exempelvis https://www.klockbutikistockholm.se/.

Fler nyheter