Din sömn

16 mars 2020 patrick pettersson
Din sömn

Är du en person som sover som en dröm eller som har jobbiga nätter? Sover du gott och vaknar utvilad lagom när det är dags att gå upp till jobbet? Kanske är det inte många som har det just så förspänt. Men förhoppningsvis är det många som ändå sover så de känner sig utvilade. Att kroppen ligger skönt i sängen, och får den vila den behöver på natten. För att ha en säng som du trivs med och som är anpassad just till dig och din kropp är enormt viktigt. Med en riktigt skön och väl anpassad säng har du förutsättningarna till att få sova gott. 

 

Sömnen i dagens samhälle

I en undersökning från stressforskningsinstitutet kan vi läsa att sömnproblemen har fördubblats under de senaste trettio åren. Stressen, informationsmängden och att vara ständigt uppkopplade påverkar oss mycket. Till råga på allt så går vi med en upplyst skärm framför ögonen större delen av dygnet. För att få så bra sömn som möjligt så finns det flera saker du bör tänka på. Steg ett är att välja en bra säng, det gör stor skillnad. Sen ska du se till att varva ner inför sänggåendet och inte stirra in i mobilen de sista timmarna innan du ska somna. Bädda din sköna säng med väl valda textilier som gör sängen sval och skön.

 

 

Nu är det dags

Är du inte förberedd än så är det verkligen dags. Nu är det din tur att förbättra din sömn. Börja med att hitta den perfekta sängen här, välj säng först och främst utifrån din vikt, hur du sover och den hårdhet du vet att du trivs med. Se sen till färger och material, och slutligen kan du fundera på sängens utseende. Hur den ska passa in med din övriga inredning i ditt hem. Utbudet av sängar är enormt både i fysiska butiker och online.

 

Fler nyheter