Det ofrivilliga hemmakontorets möjligheter

03 maj 2020 Mikael Barani
Det ofrivilliga hemmakontorets möjligheter

Det är lätt att fastna hemma i dessa tider. När tanken är att vi ska hålla oss en bit från varandra så är det nämligen många av oss som kanske arbetar hemifrån. Eller så har vi blivit permitterade eller är del av någon annan liknande lösning.
Är man ensamstående så är det lätt hänt att det hela blir en enda lång odyssé av streamade serier och tv-spel. 

Inget fel i det om man bara gör det under en kort period. Men när dagar blir till veckor kan det vara dags att se över rutinerna lite. Risken är annars att man blir lite tokig i längden och nästan tycker att det är jobbigt att ta sig utanför hemmet. 

Speciellt i dessa tider då du faktiskt nästan kan leva utan att behöva lämna hemmet. Det är bara att klicka hem både matinköp och måltider från restauranger. Är det inte Japan som just detta urbana eremitliv har blivit till ett fenomen?

Ska du prompt hålla dig inne så kan du lika gärna göra det till något konstruktivt. Börja med att rensa ut en massa gamla saker som du inte längre behöver. Vissa saker kanske till och med går att sälja och skicka till någon som är villig att betala för dem. Allt som rör porto och paketering hittar du smidigt och samlat på https://paket.se/posten-paket.

När du väl har rensat ur hemmet har du garanterat fyllts med ny energi som får dig att kliva ut och uppleva världen igen. Ta en promenad i det gröna och känn hur våren är på väg att brista ut i varenda buske. 
Vet vem? Kanske upptäcker du att du faktiskt har ett friluftsintresse? Fördelen mel att vistas ute i skogen är att man ju kan umgås på distans. På så sätt minskar man risken för att eventuellt sprida viruset till varandra.

Fler nyheter