Därför är LED-skyltar i Göteborg en bra lösning

19 februari 2022 Lily Hansen

editorial

Ibland när man går på stan i Göteborg kan man lätta irritera sig på ljuset. Inte solljuset då. Med tanke på hur mycket det regnar i Göteborg så ska man nog vara glad för den sol man trots allt kan få. Nej, det här handlar snarare om den typen av ljus som avges från lampor. Till exempel gatubelysning eller ljuset från ett skyltfönster. Är den inte lite starkare än vad den borde vara? Det kan ju knappast vara meningen att du ska behöva blända dig på stan.

Hade det inte varit ett väldigt mycket bättre alternativ att gå över till LED-belysning i Göteborg? Framför allt när det handlar om skyltar. Det finns så oerhört mycket skyltning i stan. Som behöver lysas upp för att synas. Om det då hade varit LED-skyltar så hade det funnits flera fördelar. Dels så hade de avgett ett behagligare ljus, vilket vore skonsamt för ögonen när det rör sig om så många skyltar.

 

LED-skyltar Göteborg

 

Hållbar och energisnål lösning

En ännu större fördel när det gäller LED-skyltar är den som handlar om miljön. Klimatet är en stor anledning till varför många, inte minst göteborgare, väljer LED för att lysa upp sina skyltar. Det är en mer miljövänlig energikälla än “vanliga” glödlampor. Eftersom de inte lyser så starkt så lyser de å andra sidan väldigt mycket längre. Det gör LED-skyltar till en väldigt hållbar lösning över tid. 

Många föredrar också en sådan lösning. Där det lyser lite mindre intensivt, men lyser desto längre. Och vem skulle inte älska ett sådant upplägg på sina LED-skyltar? Skönare att titta på, skonsammare för miljön och du behöver byta dem betydligt mer sällan.

Om du är riktigt smart googlar du på “LED-skyltar Göteborg” nu direkt. Är du ännu smartare kan du istället ta genvägen och gå in på den här direktlänken för information: https://www.skyltcompaniet.se/produkter/led-skyltar/.

Fler nyheter