Behöver du ett hotell innan flygresan?

07 oktober 2019 jonas olsson
Behöver du ett hotell innan flygresan?

När man ska ut och resa vill man att det ska vara så smidigt som det bara går. Det får inte vara för mycket krångel innan man ens har anlänt till flygplatsen. Man vill känna sig glad, pigg och utvilad när flyget lyfter från marken. Behöver man “mellanlanda” på ett hotell innan själva flygresan så bör hotellet utan tvivel ligga nära Arlanda (eller vilken flygplats man nu än ska flyga ifrån). Hotel Arlanda? Finns det något hotell som heter det? Det finns åtminstone några som ligger nära, exempelvis Park Airport som är ett Best Western hotell. 

 

 

Fördelarna med ett hotell nära

 

Vad är fördelarna egentligen med att ta in på hotell innan flygresan? Blir det inte bara onödigt dyrt? Först och främst så kan man titta efter ett hotell som passar ens egen plånbok. Sedan måste man väga kostnaden mot hur läget blir om man inte tar in på hotell. Om man har en lång resa till flygplatsen kan det vara skönt att ta en paus på ett hotell innan det är dags att resa igen – att få koppla av lite innan man sätter sig i en trång och klaustrofobisk flygstol. 

 

Väg fördelar mot nackdelar

 

Har man en nära och en enkel resa mellan start- och/eller slutdestinationen och Arlanda är det så klart värt att skippa den extra kostnaden för hotell. Har man nära, men en bökig flygtid, kanske mitt i natten, kan det ändå vara skönt att ta in på ett hotell innan. Då går det ju så mycket smidigare att ta sig till flygplatsen mitt i natten och hotellkostnaden kanske rent av blir samma som kostnaden för taxin man annars blir tvungen att ta. Man får väga fördelar mot nackdelar. Då blir det nog ett bra beslut i slutändan och man kommer förhoppningsvis fram till målet glad, pigg och utvilad. 

Fler nyheter