Altandörrar med anpassad funktion och storlek

20 april 2020 Cecilia Olsson
Altandörrar med anpassad funktion och storlek

När man ska välja altandörr bör man väga in både utseende och funktion. Ska man byta ut en dörr på ett hus bör man välja en som matchar övriga fönster och dörrar på bostaden för att det ska vara estetiskt tilltalande och enhetligt. Ska man bygga helt nytt eller byta ut samtliga dörrar och fönster på huset så kan det öppna upp för lite fler alternativ utseendemässigt. 

Fundera på vilka behov som finns

Förutom det rent estetiska så är även funktionen såklart viktig. Har man begränsat utrymme där altandörren ska installeras kan en skjutdörr vara ett bra alternativ eftersom den inte kräver yta då den öppnas eller stängs. En enkeldörr tar dock upp minst yta på väggen men släpper därmed även in mindre ljus. En dubbeldörr släpper in mycket ljus och man kan välja att bara öppna en eller bägge dörrarna. Man kan även välja en enkeldörr med sidoljus, vilket tar upp mindre plats än en dubbeldörr men släpper in mer ljus än en enkeldörr. 

Välkomna solljuset

En altandörr med glas släpper in mycket av det härliga solljuset. Om man väljer att använda energiglas i en helglasad altandörr gör det att man kan dra ner på husets värmekostnader, vilket är bra för både plånbok och miljö. En altandörr med spröjs släpper inte in fullt så mycket solljus men de är fortfarande populära eftersom de ser väldigt vackra ut och passar speciellt bra in på hus med äldre stil. 

Hos SparFönster kan man beställa altandörrar tillverkade efter de mått man själv önskar. Alla deras altandörrar har bra pris, håller hög kvalitet samt omfattas av 10 års fabriksgaranti. De är dessutom CE-märkta och man kan välja mellan trä eller trä/aluminium på samtliga altandörrar, samt PVC (plast) på de allra flesta av SparFönsters modeller. Kolla in SparFönsters sortiment om det är dags att köpa altandörr.

Fler nyheter