Professionell kontorsstädning ger en bättre arbetsmiljö

11 augusti 2019 jonas olsson
Professionell kontorsstädning ger en bättre arbetsmiljö

En ren och välstädad arbetsmiljö är ett måste för att kunna arbeta effektivt. Med grus på golvet, smutsiga toaletter och kvarlämnade engångsmuggar på skrivborden är det lätt att irritationen bland medarbetarna växer. Istället för att fokusera på arbetsuppgifterna går allt mer energi åt till att reta sig på kollegornas brist på ansvarstagande när det gäller att hålla rent och plocka undan efter sig. Ett sätt att undvika det är att anlita en professionell firma som sköter städningen. Då kan var och en njuta av en ren arbetsmiljö och koncentrera sig på sitt uppdrag.

 

 

Låt proffsen göra det de är bäst på

Att låta medarbetarna själva stå för städningen är slöseri med tid. Och tid är pengar. Med hjälp av en städfirma kan kontorspersonalen ägna sin arbetstid åt det de är bäst på samtidigt som de som är verkliga proffs på städning tar hand om rengöringen. Resultatet blir både nöjdare medarbetare och en betydligt mer trivsam arbetsmiljö. Förutom den regelbundna städningen av företagets lokaler kan det vara bra att boka in extra städning inför viktiga möten eller kundbesök. Ett riktigt rent och fint kontor gör ett bra intryck på utomstående samtidigt som det blir en effektiv och välkomnande arbetsmiljö. Dessutom innebär en ren arbetsmiljö mindre risk för smittspridning, vilket innebär mindre sjukfrånvaro.

 

Behovsanpassade lösningar

För att städningen ska möta de behov just er arbetsplats har ska städningen utföras på tider som passar er. Det kan också vara lämpligt att ha fler städtillfällen under vissa delar av året när det blir mer smutsigt av till exempel grus eller snöslask utifrån. Samtidigt kan man minska antalet städningar under semestern när behovet blir mindre. Beroende på hur ert kontor och era behov ser ut kan olika saker ingå i städningen. Exakt vad som ska ingå avtalas med städfirman. Stockholms Allstäd AB är ett av de företag som erbjuder skräddarsydda lösningar för kontorsstädning i Stockholm, med kundens önskemål i fokus.

Fler nyheter