Låssmeder i Stockholm som förtjänar att uppmärksammas

17 september 2021 william eriksson

Ibland pratar man om vardagshjältar. Vanliga människor som gör insatser varje dag för andra vanliga människor, men som kanske inte alltid får den uppmärksamhet som de förtjänar. De vinner inga nobelpris. Men de vinner många hjärtan genom att finnas där för människor i det tysta när det som absolut mest behövs. 

Ett exempel på en sådan vardagshjälte är förstås en låssmed i Stockholm. Det är låssmeden du ringer när du tappat nyckeln efter att ha kommit hem från krogen klockan tre på morgonen. Du vill ingenting hellre än att bara komma in i värmen i din lägenhet, men verkar bli besegrad av en stängd och låst dörr och en nyckel någonstans på dansgolvet på en nattklubb på Stureplan.

Låssmeden svarar alltid när du ringer. Oavsett vilken tid på dygnet det är. Låssmeder jobbar nämligen i regel alltid jour, vilket innebär att de är förberedda på att du ska kunna bli utelåst mitt i natten. Det är låssmeden som fullkomligt räddar din tillvaro när han eller hon släpper in dig i din bostad.

 

Kontakta vardagshjältarna

Visst förtjänar väl dessa låssmeder i Stockholm, och naturligtvis även på andra platser, ett särskilt erkännande? Det behöver kanske inte inrättas en ny priskategori för nobelpriset, men någonting kan väl de som jobbar på lasman.se få i alla fall. Om det så bara är en artikel i tidningen eller en bukett blommor i slutet på veckan. Det är det minsta de förtjänar, så många dagar och nätter de räddar för sina klienter.

Du kan ju bara själv föreställa dig hur det skulle kännas att stå där mitt i natten. Tittandes på ditt lås och någonstans hoppas att om du tittar tillräckligt länge kommer det att låsas upp, trots att nyckeln är borta. Nej, då är det bättre att ringa vardagshjältarna istället. Som de som finns på den här länken: https://www.lasman.se/.

Fler nyheter