Konvertera till ledskyltar ger många fördelar

04 mars 2021 william eriksson

Reklamskyltar gör att företaget får ta stor plats ute bland allmänheten och är ett bra sätt att hålla marknadsföringen på en hög nivå. En reklamskylt kan se ut på flera olika sätt, det kan vara en enkel skylt som mer liknas vid en stor affisch eller så kan det vara en maffig ljusskylt. 

En färgsprakande ljusskylt syns bra på håll och det är en sådan man vill ha om man vill att skyltarna ska synas i mörkret. Och eftersom Sverige tyvärr har många mörka timmar under vintern så passar en ljusskylt perfekt att använda sig av. En ljusskylt kan lysa med olika ljuskällor som till exempel neon eller lysdioder, de små lysdioderna är det som skapar LED-ljuset.

Om man redan har neonskyltar och vill gå över till LED-belysning så är det möjligt eftersom man kan konvertera de gamla neonskyltarna till LED istället. För att genomföra en konvertering så får man ta hjälp av en firma som är specialiserade inom detta område och det finns en hel del firmor som erbjuder dessa tjänster.

 

 

LED-belysningens fördelar

En LED-lampa får sitt ljus från små lysdioder som finns inuti lampan och dessa kräver mycket lite energi för att lysa så därför kan man med LED-belysning spara på energi. Man kommer helt enkelt få mindre i elräkning, vilket såklart är mycket uppskattat av alla.

Det är också ett miljövänligt alternativ eftersom mindre energi går åt till att få ljus och livslängden är mycket längre än vanliga lampor. Till exempel om man byter ut glödlamporna i sitt hem till LED så kommer de att räcka mycket längre tid, en LED-lampa lyser i cirka 25 000 timmar vilket är en oändlighet om man jämför med glödlampans futtiga 1000 timmar!

Att byta till LED är en stor fördel för den som betalar elräkningen men även miljön drar stor nytta av en omställning.

Fler nyheter