Ditt liv – dina tapeter

28 september 2020 Mikael Barani

Har du hittat din egen röst här i livet? Eller rättare sagt: Har du släppt den fri? Att våga vara sig själv är något av det största och svåraste som vi människor kan vara här i livet. För det kräver att vi går emot en grundläggande drift inom oss: Att inte bli utstötta ur vår stam.
Detta är något som är djupt evolutionärt inprogrammet i oss. Det är därför det är så svårt att faktiskt våga säga vad vi tycker och tänker i olika situationer.

Från väggar till livsstil

Dock finns det inte något mer belönande den dagen man slutar vara rädd för att vara sig själv. Det är oerhört befriande och gör att man känner att man lever livet till fullo.
Naturligtvis kan man börja gradvis med denna förändring mot att leva i enlighet med sina egna värderingar. Till exempel genom att börja klä sig på just det sätter som man själv tycker är snyggt, utan att följa rådande trender. Det handlar också om att välja ut de snyggaste tapeter som man kan hitta – för att man själv tycker att de är snygga och representerar ens personlighet.

Genom att bit för bit återerövra sin egen värld så kommer vi också att inspirera andra till att våga göra detsamma. Vissa kommer förstås att undra vad det är som händer med den personen som de trodde att de kände. Det kan med andra ord vara en smärtsam process att bli sig själv.
Kom bara ihåg att behandla både dig själv och andra med förståelse under denna tid. För alla kommer som sagt inte att förstå vad det är som händer.

Det brukar heta att framgång kräver att man blir bekväm med att känna sig obekväm. Fråga till exempel Sylvester Stallone som i början av sin karriär var så fattig att han fick sälja sin älskade hund för att ha råd att följa sin dröm att spela in ”Rocky”.
Snacka om övertygelse!

Fler nyheter