Bra fakta om kontroller på rörinspektion.nu

06 oktober 2020 patrick pettersson

Det går så länge det går, är en åsikt som tyvärr många lever sina liv efter. Och det gäller i allra högsta grad avloppssystem. Om man besöker en återvinningscentral för avloppsvatten så kan man få se saker guppa runt i vattnet som kan vara svårt att förstå varför det spolats ner. Och ännu svårare kan man ibland ha att förstå hur det överhuvudtaget lyckades komma genom avloppssystemet.

Mycket av det som kanske inte borde hamna i avloppet får hjälp att spolas ner av något lyckligt blöjbarn som upptäckt spolfunktionen. Och som är tillräckligt lång för att nå upp till knappen. Det är ett lite äventyr i sig att se hur dockan eller gosedjuret snurrar runt i toalettstolen och sedan plötsligt dyker ner och försvinner.

 

En dyrköpt lärdom

Som vuxen kan det vara en dyrköpt lärdom, gällande nedspolningens vara eller icke vara, när räkningen från spolfirman trillar ner i brevlådan. Råkar man dessutom få stopp i avloppet och behöver hjälp utanför kontorstid så är det många sköna tusenlappar som kommer få byta konto.

Ett enkelt sätt att undvika detta är att sätta barnlås på toaletten och att placera en sophink vid sidan om toalettstolen. Vill man inte se det som kastas så finns det sophinkar med vipp-lock som döljer allt innehåll.

 

 

När man vill kolla läget

Om man är osäker på skicket på avloppet, eller tycker att det rinner ut lite dåligt, så kan man boka en kontroll på rörinspektion.nu. Det är ett bra sätt att agera innan det blir ett problem. Eller innan problemet blir så pass stort att man måste ringa in den där akuta spolningen.

Kontrollerna kan man även göra ifall man är osäker på rörens skick i stort. Det kan gälla ifall huset är gammalt eller om man har en misstanke om att det blivit en yttre påverkan på rörens skick.

Fler nyheter