Att premiera sina trogna kunder

När man startar en kundklubb så handlar det om att man vill ge sina trogna kunder ett mervärde som tack för deras lojalitet. Det kan handla om att man ger rabatter procentuellt beroende på hur mycket de handlar för, rabattkuponger när man kommer upp i olika summor per en viss tidsperiod, en förhandstitt på nya varor eller liknande. Meningen är att man som kund ska känna sig uppskattad och lite annorlunda än de andra kunderna, samtidigt som man tjäna lite extra på den lojalitet man visar företaget.

Många fördelar för båda parter

Kundklubbar har idag blivit mycket vanligt och finns hos nästan alla företag som säljer någon typ av varor till såväl företagskunder som privatpersoner. Man kan använda kundklubben till möten med kunderna vid kundträffar, frukostar, seminarier och föreläsningar. Man kan även få hjälp av kundklubben för att utföra undersökningar, enkäter och intervjuer med sina kunder; detta görs ofta i syfte att förstå vilka varor eller tjänster som kunderna eftersöker eller om kunderna önskar exempelvis längre öppettider. Kanske önskar man även mer information om vissa varor eller en föreläsning inom ett specifikt ämne såsom exempelvis vårens mode eller hur man anlägger en rosenträdgård.

 

 

Hur man blir medlem

De som får erbjudandet om att vara med i kundklubbar brukar vara de som redan är kunder, och erbjudandet kommer ofta då man står i kassan och ska betala för sina varor. Tidigare blev man informerad om vilka fördelarna var och fick sedan fylla i ett formulär med alla sina uppgifter. Efter en tid fick man hem ett kundkort i brevlådan som skulle användas vid alla inköp. Numera brukar det räcka att man uppger sitt namn samt mobilnummer eller mejladress, och sedan får man en länk där man kan skriva in sina uppgifter. Medlemskapet brukar numera kopplas till betalkort eller id-kort så att köpet automatiskt registreras då man betalar för sina varor.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *